Over ons

In november 2015 is het genootschap “Vrienden van Berbice” opgericht en eind december 2015 is de eerste Nieuwsbrief uitgebracht. Deze is gestuurd naar alle personen die op de Open Monumenten Dagen hun mailadres hadden achtergelaten. Inmiddels gaat de brief naar meer dan 400 adressen.

De “Vrienden van Berbice” willen de buitenplaats tot bloei brengen, samen met het bestuur van de Stichting dat erg druk is met de restauratie van huis, oranjerie en park.

De Vrienden gaan ook financieel bijdragen om zaken te verwerven die op Berbice thuishoren zoals meubels, zilveren voorwerpen en boeken. Maar op het “verlanglijstje” staan ook bomen voor in het park en een beregeningsinstallatie voor de rozentuin.

Daarnaast zijn de Vrienden begonnen met het organiseren van kleinschalige culturele evenementen, zoals in vervlogen tijden. In het voorjaar van 2016 en 2017 waren er drukbezochte lezingen over Carel Begeer en zijn betekenis voor de zilverkunst en -nijverheid. Midzomer 2016 en 2017  waren er twee zeer geslaagde concerten op het grote grasveld in het zonnetje en in het najaar 2016 was er een geweldige toneelvoorstelling in de Oranjerie. In oktober 2017 was in de Oranjerie een bijzonder concert. We willen de successen graag herhalen en verder uitbouwen, maar zijn in 2018 beperkt doordat de Oranjerie vanwege een ingrijpende restauratie langdurig niet gebruikt kan worden. Dat geldt als eigenlijke locatie of als schuilplaats  bij regen.

Interesse om Vriend te worden? Als u een mail stuurt naar info@vriendenvanberbice.nl dan krijgt u informatie over de verwachte bijdrage en wat de Vrienden mogen verwachten. Voorrang bij de kaartverkoop hoort daar zeker bij!

Het bestuur van de “Vrienden van Berbice” bestaat uit Wilbert van Erp (voorzitter en PR, 06-27058060), Jan Willem van Borselen (secretaris), Gosse Offringa (penningmeester) en Mirjam Ros (culturele activiteiten).