Over ons

In november 2015 is het genootschap “Vrienden van Berbice” opgericht en eind december 2015 is de eerste Nieuwsbrief uitgebracht. Deze is gestuurd naar alle personen die op de Open Monumenten Dag van september 2015 hun mailadres hadden achtergelaten. Inmiddels gaat de brief naar meer dan 400 adressen. De nieuwsbrieven kunt u hieronder aanklikken als pdf:

De “Vrienden van Berbice” willen de buitenplaats tot bloei brengen, samen met het bestuur van de Stichting dat erg druk is met de restauratie van huis, oranjerie en park.

De Vrienden gaan ook financieel bijdragen om zaken te verwerven die op Berbice thuishoren zoals meubels, zilveren voorwerpen en boeken. Maar op het “verlanglijstje” staan ook bomen voor in het park en een beregeningsinstallatie voor de rozentuin.

Daarnaast zijn de Vrienden begonnen met het organiseren van kleinschalige culturele evenementen, zoals in vervlogen tijden. In het voorjaar van 2016 was er een drukbezochte lezing over Carel Begeer en zijn betekenis voor de zilverkunst en -nijverheid. Midzomer waren er twee zeer geslaagde concerten op het grote grasveld in het zonnetje en in het najaar was er een geweldige toneelvoorstelling in de Oranjerie. In 2017 willen we de successen herhalen en uitbouwen.

Interesse om Vriend te worden? Als u een mail stuurt naar info@vriendenvanberbice.nl dan krijgt u informatie over de verwachte bijdrage en wat de Vrienden mogen verwachten. Voorrang bij de kaartverkoop hoort daar zeker bij!

Het bestuur van de “Vrienden van Berbice” bestaat uit Wilbert van Erp (voorzitter en PR, 06-27058060), Jan Willem van Borselen (secretaris), Gosse Offringa (penningmeester) en Mirjam Ros (culturele activiteiten).