Park langzaam weer open

Er waren twee redenen waarom Buitenplaats Berbice maandenlang eigenlijk gesloten was en er zeker geen activiteiten werden georganiseerd:
het herstel van het eeuwenoude Zocherpark en de Corona pandemie.

In het park wordt met man en macht gewerkt om de rechte paden krom te maken zoals de landschapsarchitect JD Zocher senior dat in 1803 graag zag.

 

 

 

Ook is er een tweede vijver uitgegraven, goed zichtbaar vanaf het einde van de oprijlaan. Ook dat zoals Zocher het getekend had ruim 200 jaar geleden. De vijver is kort voor WO II dichtgegooid.

Verder zijn ongeveer negentig nieuwe bomen aangeplant, meteen al van een fors maatje, zodat het oogt. De soortenrijkdom is enorm toegenomen.

Nu dat zijn voltooiing nadert en de Corona pandemie op zijn retour lijkt, durven de Vrienden van Berbice weer wat te gaan plannen.

Op zondagmiddag 4 juli is de Rozentuin open voor een bezoekje. De rozen staan er na een langzame start vanwege het koude voorjaar inmiddels weer mooi bij.

Aan het einde van de zomer wordt er een lezing over het slavernijverleden gehouden, waaraan de naam Berbice (een plantage in Guyana) verbonden is. Ook is het plan een concert te organiseren in het najaar. Nader bericht volgt.