verhalenvertelster is langsgeweest

Winterverhalen voor kinderen op Berbice op 28 december

Het was een mooie middag met prachtige verhalen. Bijna 40 kinderen en begeleiders hebben genoten van de verhalen en de warme chocolademelk met slagroom.

 

Een verslaggeefster van het Leidsch Dagblad heeft er een mooi artikel aan gewijd dat op 30 december in de krant stond. Klik hier verhaal LD

 

 

Een winterse verhalenavond op 17 januari 2020

De Groene vogel

“Kun je je verstoppen voor het Lot?
Kun je het voorblijven?
De oude koning wist het niet, maar hij wist dat hij het moest proberen

Verhalenverteller Janneke Tanja vult op vrijdagavond 17 januari 2020 het Schuytenhuis van Berbice met warme verhalen bij de haard.

Met de zinnen bij de foto begint Janneke Tanja’s versie van de Groene Vogel, een sprookje dat haar als kind al fascineerde. Het verhaal zat vol met betoverde prinsen, prinsessen in torens, hier en daar wat magie, en uiteindelijk leefde iedereen lang en gelukkig… Het kon Janneke niet zoet genoeg zijn in die tijd. Prinsessen hadden grote jurken, werden zomaar uitgehuwelijkt, maar gelukkig werden ze makkelijk verliefd en kwam het meestal toch wel goed – toch?
Pas jaren later viel haar op dat dit eigenlijk een gruwelijk verhaal is, vol met vreselijke keuzes en gebroken beloften. Maar ook met een prinses die het heft in eigen handen nam en haar eigen weg volgde. En daarin bleek ze niet de enige… In oude sprookjesboeken komen meer van deze eigengereide dames voor en Janneke vlocht hun avonturen ineen tot één lang verhaal.
De Groene Vogel is een sprookjesachtige raamvertelling , compleet met prinsessen in torens en een vleugje magie. Maar wel met scherpe hoekjes en rauwe randjes. En of dat dan eindigt met “… lang en gelukkig…”?