Concert op 9 juli 2017 was groot succes

Op zondag 9 juli speelde het Quatriola Ensemble op het zonnige gazon van Berbice een zomers programma met muziek van onder meer Albeniz, Gounod, Bozza, Bach en Beethoven. Vergezeld door kwinkelerende vogels en voorbij fladderende vlinders, zorgde dit Spaans-Italiaanse kwartet voor de perfecte zomerse sfeer die past bij de Midzomerconcerten op Berbice.

Net als vorig jaar vonden de Midzomerconcerten plaats in samenwerking met MusiCultura. Een gelukkige samenwerking, zo blijkt, want wederom werd het concert gezegend met het prachtige weer dat nodig is om in de buitenlucht te kunnen genieten van prachtige klanken in de bijna sprookjesachtige, licht glooiende omgeving nabij de vijver in het bijzondere Zocherpark. De eeuwenoude, hoge bomen gaven op de warme zondagmiddag de broodnodige schaduw en creëerden een bijna on-Nederlandse sfeer. Dit werd nog versterkt door de aanpak van het nog jonge Quatriola Ensemble, bestaand uit de Spaanse Gemma Tripiana Muñoz (fluit) en Clara Alija Senra (fagot), en de Italiaanse Matteo Costanzi (hobo) en Maria Rosaria Della Ragione (klarinet). Op charmante en toegankelijke wijze introduceerde het ensemble zelf de stukken die zij speelden, waarna zij op een frisse manier, soms met inzet van ellebogen en andere ledematen om de door onverwachte briesjes opwaaiende bladmuziek bij elkaar te houden, het programma ten gehore brachten. Tot de hoogtepunten van het concert behoorde ongetwijfeld de Rialto Ripples Rag van George Gershwin, een jazzy stuk dat uitmuntend bij de aanpak van het Quatriola Ensemble bleek te passen

Het publiek genoot zichtbaar van de muziek en de sfeer op het gazon. De smakelijke sapjes, wijn en hartige versnaperingen die in de pauze en na afloop vanuit een klassieke Citroën HY werden geserveerd door Foodtruck Le Cube du bon goût, verhoogden de sfeer en verzorgden de inwendige mens op een manier die goed aansloot bij het concert. Een perfecte manier om midzomer op Berbice te beleven.