Jazz buitenconcert van 2 september is UITVERKOCHT

Na twee jaar van noodgedwongen rust zou op 9 juli eindelijk weer het inmiddels bekende Berbice zomerconcert plaatsvinden. Jazzkwartet The Lipstick Killers zou  een bruisend programma brengen met oude jazzstandards en swing, maar werd door corona getroffen en moest afzeggen. Gelukkig is er een nieuwe datum gevonden: 2 september!

Achter het aan de buitenzijde prachtig gerestaureerde huis kunnen bezoekers dan luisteren naar een bruisend jazzprogramma, geheel in lijn met de grote muzikale liefde van de laatste bewoonster van de buitenplaats: Mej. R.J.M. Begeer (1914-2009). In haar jonge jaren, voordat mejuffrouw Begeer zich met zo veel verve en succes inzette voor het behoud van historisch Voorschoten en in het bijzonder van haar buitenplaats, genoot zij – naast studie en werk – van het uitgaansleven en in het bijzonder van jazzmuziek. Geïnspireerd op die muzikale liefde organiseren de Vrienden van Berbice dit jaar een bijzonder concert.

Swingende jazzavond

Jazzkwartet The Lipstick Killers bestaat uit een viertal getalenteerde  jazzmusici, van wie enkelen nog maar kort geleden het Koninklijk Conservatorium Den Haag hebben verlaten: de Ierse contrabassist Johnny Daly, de Britse jazzgitarist Jack Kinsella, componist en jazzpianist Bob Wijnen en de zangeres Cúnla Williams. Met een grote liefde voor jazz brengen zij een  breed scala aan muziek, van bekende standards, blues en bossa nova tot jazz-arrangementen van folk- en moderne nummers. Onlangs verscheen hun debuutalbum ‘Back Again… For The First Time!’ waaruit hun veelzijdigheid spreekt. De show van The Lipstick Killers belooft dan ook een muzikale reis te worden van verleden naar heden en werpt daarnaast een blik in de muzikale toekomst.

Een mooiere achtergrond voor een kwartet is niet denkbaar. Houdt u rekening met de koelte van de avond en neem een vest of dekentje mee. Bij echt slecht weer vindt het concert plaats op een andere locatie in Voorschoten.